workshop

Raar hè, deze Kerst? Wat was het dan vorig jaar anders en we dachten toen nog dat het altijd zo zou blijven. En nu is de vorige Kerst opeens een bijzondere herinnering.

Zo gaat dat.
Iets lijkt heel gewoon en als het voorbij is voelen we: zo gewoon was het eigenlijk niet. En dan willen we het voor altijd onthouden. Maar ja, herinneringen vervagen, langzaam maar zeker.
Wat weet u nog van vroeger? Als u uw ogen sluit, kunt u dan nog in gedachten door het ouderlijk huis lopen? Heeft het ook d at u opeens denkt: wanneer was dat ook al weer? Of hoe klonk die stem ook al weer? Ook van mensen van wie u veel hield en die u mist, misschien verdwijnen de herinneringen dan om u te behoeden voor het gemis.

Bewaren

Tegen het vervagen van herinneringen helpt maar één ding: ze opschrijven. Dan blijven de herinneringen bewaard.

Tegen de tijd dat het nieuwe jaar aanbreekt, hebben de meeste van ons toch een gevoel voor goede voornemens. Het gevoel zegt: nou moet ik toch eindelijk eens het levensverhaal opschrijven, dat van mezelf of van mijn ouders.

Eigenlijk geloof ik niet zo in goede voornemens. Ze zijn gebaseerd op gevoel. En emoties komen en gaan en voor u het weet is de lockdown voorbij en gaan we weer overal heen, voorzover dat dan is toegestaan.
Ik maak zelf nooit goede voornemens.
Ik maak een plan.

Een plan is beter

Dat gun ik u ook. Een plan levert resultaat op. Dat u kunt zeggen: Nu heb ik dat levensverhaal wèl op papier gezet. En zeg nou zelf, dat wordt weleens tijd.

Begin januari geef ik online een gratis workshop Levensverhaal schrijven. Het is voor iedereen die aan de slag wil maar niet goed weet hoe. Dat leg ik dan uit. Ik deel met u wat mijn methode is waarmee ik altijd mijn boeken schrijf, en u weet, dat zijn ook levensverhalen, want het zijn biografieën. Elke keer gebruik ik mijn vijf-stappen-plan en wat dat is, verklap ik in de workshop.

Erna kunt u aan de slag met het levensverhaal. Ik ben praktisch, ik hou van structuur, en ik leg uit hoe u begint en wat u erna doet.

Extra leuk: de workshop is gratis. En als u zich opgeeft, krijgt u een digitaal cadeautje te weten de checklist Klaar of niet? Bent u er klaar voor om uw levensverhaal op te schrijven?

U kunt zich via het formuliertje hieronder opgeven. Ik kijk naar u uit!