Elk jaar kijk ik uit naar de Tong Tong Fair. Het is een tijdelijke Indische stad waar je iedereen zomaar tegenkomt,  en waar je van alles hoort. Plus, nergens anders kan ik de geur van doerians opsnuiven. Doe ik al op de eerste dag. Lekker.

Spreekuur

Dit jaar ga ik iets nieuws doen met de Indische Schrijfschool. Dat is: spreekuur houden. Elke dag tussen drie en vijf uur zit ik aan een tafeltje en ik wacht op u. Misschien wilt u:

  • mij een stukje laten lezen dat u zelf heeft geschreven en vragen wat ik ervan vind
  • advies krijgen omdat u aan het schrijven bent en u zit vast
  • horen hoe u het beste kunt beginnen aan uw levensverhaal
  • hallo zeggen
  • mij advies geven omdat ik beter een hele andere cursus kan geven en u weet welke
  • vertellen dat u een buitengewone leuke honderdplusser kent die alles nog weet
  • vragen waar de toiletten zijn
  • anders, namelijk…

Dat anders is natuurlijk spannend voor mij. U heeft vragen of overwegingen die ik niet ken, en daarom ga ik dus klaar zitten, in de hoop dat u ze met me wilt delen.

Gratis

Het spreekuur is gratis. Ik zeg het er voor de zekerheid even bij. U kunt gewoon aanschuiven en dan praten we verder. Naar alle waarschijnlijkheid zit ik in de stand van Tong Tong, dus voor de Grand Pasar. Daar is het relatief rustig. Ideaal voor een gesprek.

Programma

Als ik er even niet ben, is de kans groot dat ik in Studio Tong Tong zit. Dit jaar ga ik daar weer interviews houden, heerlijk. Het programma van  Tong Tong vindt u hier. Daarna kom ik weer naar mijn tafeltje terug. Ik heb nog nooit eerder spreekuur gehouden, dus ik vind het ook een beetje eng. Maar als u aanschuift, is het weer gezellig.

Praktische schrijftip

Altijd pen en papier meenemen, u kunt zomaar een idee krijgen. Kleine notitieblokjes zijn goedkoop en gemakkelijk. Altijd wanneer ik zònder het huis verlaat, krijg ik een idee. Typisch.