stoomcursus“En dat was dus 16 maart 1947,” zei een veteraan tegen me. Een man met een scherp geheugen. Hij zag het verleden voor zich en wist wat er wanneer was gebeurd. Ik zat er wat bedremmeld bij, want ik wist nauwelijks nog wat ik vorige week deed. Nee, dan deze man. Vertellen als een geschiedenisboek.

Hoofdrekenen

Zulke mensen zijn er meer. Met een voorraad herinneringen waar ik U tegen zeg.  Het zijn ook degenen die goed kunnen hoofdrekenen, daar ben ik altijd van onder de indruk.

Soms heeft iemand een kant en klaar levensverhaal, maar nog niet op schrift. Het enige dat nodig is, dat is een beetje kennis van hoe je dat nou aanpakt, dat opschrijven.  Hoe je begint en wat je daarna doet. Er moet wat structuur in, anders gaat het alle kanten op en dat kan niet.

Stoomcursus

Knikt u nu van ja dat wil ik ook weten, dan is er goed nieuws. Ik heb een stoomcursus Levensverhaal schrijven gemaakt. Die bestaat uit vijf videolessen (modern, hè?) waarin ik de basis uitleg. U kunt zich opgeven onderaan de video en dan komt alles vanzelf in de email. Het is niet technisch of moeilijk. Als u een mail kunt openmaken, dan kunt u meedoen. En anders mailt u mij en dan komt het best in orde.

Waar ik in de stoomcursus vooral over spreek, is het voorwerk. Een levensverhaal schrijven is niet van gaan zitten en schrijven en na een paar uur is het af. Een goede voorbereiding is het halve werk. Daarom leg ik uit wat het voorwerk is en hoe u dat kunt doen.

Die wijsheid haal ik uit mijn eigen praktijk. Ik heb zo’n dertig boeken geschreven en ik pak het steeds op dezelfde manier aan. Als de methode werkt, dan werkt het. Dus voor mijn volgende boek ga ik het weer zo doen. Elke keer voel ik me nogal overweldigd door alles wat er op me afkomt. Dan begin ik bij het begin, en wat dat is, leert u in de stoomcursus. Doet u mee?

Opgeven kan onder de video:

[si-contact-form form=’6′]