Familiegeschiedenis 2

Ik heb er zin in. Wat nu?

Laten we telefonisch kennismaken en samen overleggen of het een goed idee is. Dan horen we elkaars stem, en dat is gemakkelijker en gezelliger dan de hele tijd mailen.

Ik heb geen tijd maar ik wil het wel.

Zie de eerste vraag.

En ook: maak het gemakkelijk voor uzelf. Dus niet gaan beslissen van ik moet elke dag drie uur schrijven. Doe wat u wel kunt. Misschien is een uurtje op dinsdag goed genoeg. En een enkel A4-tje met familiekennis is altijd beter dan helemaal geen A4-tje.

Er is niemand meer aan wie ik iets kan vragen.

Dat kan. En het betekent dat anderen aan u iets willen vragen. Wanneer we ook beginnen, we missen altijd iemand aan wie we wat kunnen vragen. En dan zijn wij opeens degene die het meeste weten.
Wat kunt u doen als u niets weet over uw ouders of grootouders?
Tip: zoek naar een beroemde tijdgenoot, naar bekende mensen die min of meer hetzelfde meemaakten, dan heeft u een mogelijkheid tot vergelijken. Het is iets, en soms is iets al veel.

Ik weet niet of ik het dan afkrijg.

Dan zeg ik: rustig aan. Doen wat kan. De mails blijven in uw mailbus en we overleggen samen wanneer het dan wel af kan zijn. Want alleen met een plan komt er wat van. Wat denkt u van Oudejaarsavond?  We kijken dan allemaal terug en u heeft dan iets moois te bieden. Of: Vaderdag of Moederdag in 2023. Neem een einddatum, dan heeft u een doel en een doel zet u in beweging.

Ga naar de bovenkant