Cursus levensverhaal

Bij mij is iedereen er niet meer die ik wat had kunnen vragen, is er nog hoop?

Jawel. Altijd. Het betekent dat u wat creatiever zult moeten zijn als u over de familie schrijft. Vorige generaties hadden contact met anderen, denk aan buren, klasgenoten, kennissen van een soos of verenining, noem maar op. Daar zijn soms documenten van. Anderen kunnen herinneringen hebben doorgegeven aan nazaten.

Ik weet zo weinig, maar ik voel wel het verlangen.

Soms weten we meer dan we denken. Begin dan met op te schrijven wat u weet. Daarna wie meer zou weten. Denk ook aan nazaten van klasgenoten, enzoverder. Dan is er de historische context. Met creatief nadenken komt u verder.

Kunt u het voor mij schrijven, ik vertel liever.

Helaas, ghostwriting behoort niet tot mijn aanbod. U kunt wel een vertrouwd iemand inschakelen als schrijfmaatje aan wie u vertelt. In combinatie met de lessen uit de cursus heeft u een mooi pakket.

Ik heb hier geen opleiding voor, geloof ik.

Dat kan best. Belangrijker is de vraag of u een verhaal heeft dat u wilt bewaren. En daarmee komt vermoedelijk een dosis levenservaring waardoor u beseft weleens voor hetere vuren te hebben gestaan.

Ik wil niet naar een uitgever.

Dat hoeft ook niet. De meeste mensen willen een boek voor familie en soms ook belangstellenden. Een oplage van vijf exemplaren is gewoon.

Ga naar de bovenkant