Persoonlijke schrijfcoaching
Herinneringen zijn kostbaar. Die van uzelf of van uw ouders. De generaties na ons begrijpen minder dan wij van het leven in Indië.
Persoonlijke schrijfcoaching
U weet al lang dat u een levensverhaal wilt opschrijven, en ongeveer wat er in moet komen. Alleen: het niet af. Er komt van alles tussen, u heeft geen structuur en u heeft eigenlijk geen idee hoe u moet beginnen. Dus daar zit u mee.
Er moet iets gebeuren
Dat willen-maar-niet-kunnen is iets positief, op zich. De frustratie zegt dat u het schrijven belangrijk vindt om te doen. Er moet dus iets gebeuren, maar ja, wat? U heeft vast al op het internet rondgekeken. Dan heeft u dure cursussen gezien die gouden bergen beloven. Die vertellen aan iedereen hetzelfde. Ze zijn zo commercieel, daar heeft u eigenlijk niets aan.
Er bestaan ook van die invulboekjes, maar ja, wat u wilt opschrijven heeft meer diepgang dan in zo’n boekje past. Dus dat werkt evenmin. Goed nieuws: dat levensverhaal opschrijven gaat best lukken, als u eenmaal weet hoe het moet.
Aan de slag
Schrijfster, gepromoveerd onderzoekster (type nieuwsgierig Aagje) en ik bied persoonlijke schrijfcoaching aan, waarmee u uw levensverhaal of uw familiegeschiedenis wel kunt opschrijven. Wat heb ik in huis?
- Praktijkervaring: schrijfster van ruim 30 boeken (ja, vandaar dat ik het zei)
- Resultaatgerichtheid: als we samenwerken, komt het in orde met uw verhaal
- Enthousiasme: ik hou van levensverhalen en families met Indische roots, u heeft dus in mij een geïnteresseerde supporter
Is het iets voor mij?
- U heeft een idee waar uw levensverhaal over moet gaan, ook al is het nog vaag
- U heeft tijd en motivatatie om aan uw levensverhaal te werken
- U weet voor wie u het opschrijft
- U wilt graag dat het levensverhaal (eindelijk) op papier komt
- U wilt graag delen in de kennis en kunde van iemand die meer dan dertig boeken heeft geschreven
Voor wie is persoonlijke schrijfcoaching?
Dat willen-maar-niet-kunnen is iets positief, op zich. De frustratie zegt dat u het schrijven belangrijk vindt om te doen. Er moet dus iets gebeuren, maar ja, wat? U heeft vast al op het internet rondgekeken. Dan heeft u dure cursussen gezien die gouden bergen beloven. Die vertellen aan iedereen hetzelfde. Ze zijn zo commercieel, daar heeft u eigenlijk niets aan.
Er bestaan ook van die invulboekjes, maar ja, wat u wilt opschrijven heeft meer diepgang dan in zo’n boekje past. Dus dat werkt evenmin. Goed nieuws: dat levensverhaal opschrijven gaat best lukken, als u eenmaal weet hoe het moet.
Die schrijfcoaching, hoe gaat dat dan?
Zo eenvoudig en doeltreffend en gezellig mogelijk. Ik ben gericht op resultaat, en het resultaat is dat uw levensverhaal af moet komen. De coaching staat dus in dienst van dat doel. Het gaat zo:
- in het eerste gesprek stellen we samen vast wanneer het verhaal af moet zijn en idealiter maken we ook een hoofdstukindeling
- vervolgens gaan we om de week telefonisch uw werk bespreken, wat goed gaat, waar u tegenaan loopt, waar u aan twijfelt en waar u tevreden over bent
- voorafgaand aan dat gesprek stuurt u mij uw werk op, dat gaat per mail
- heeft u tussendoor vragen? Kan ook per mail
- gebeurt er iets op het laatste moment voor de afspraak, dan stuurt u een berichtje via whatsapp
- ik denk met u mee over onderzoek doen, de historische context, een boek uitgeven of niet, hoe een drukker werkt en of u ja dan nee iets zou kunnen doen met een boekpresentatie
U ziet het: gemakkelijk en doeltreffend. We kunnen alletwee in de pyjama blijven.
Is zeker ontzettend duur, zoiets?
Persoonlijke coaching kost 249 euro per maand, inclusief alles.
Dat wil zeggen, zonder inschrijfkosten of administratiekosten of wat dan ook. U kunt elke maand opzeggen. Of een maandje pauze nemen en dan weer terugkomen. Of na drie maanden uw eigen koers gaan varen. Zelf hou ik van vrijheid dus dat bied ik u ook aan. Het mooie is ook, na het werken met mij weet u hoe u een levensverhaal schrijft. Dus erna kunt u het helemaal zelf.
Wat moet ik doen?
Ik zie twee opties.
Optie A. Hopen dat het levensverhaal zichzelf gaat schrijven, u heeft die uitdrukking vast weleens gehoord. Misschien heeft u geluk.
Optie B. Beslissen dat u in actie komt en met mij een overleggesprek gaat voeren.
Een klik is belangrijk voor mij, hoe moet dat?
Misschien wilt u eerst telefonisch overleggen voordat u ergens aan begint. Snap ik. Een stem horen, voelen of het klikt, dat weegt ook mee.
U kunt in mijn agenda een bel-afspraak inplannen. Die agenda staat hier. Als u liever mailt, stuur me dan via het formuliertje hieronder wat dagen en tijdstippen waarop u kunt en dan bel ik gewoon op wanneer we een afspraak. Een gesprek is gratis en voor u en mij vrijblijvend. We zijn niet meteen getrouwd. Als het niks voor u is, zeg ik het eerlijk.
Het kost dus alleen een beetje tijd en dat weet u meer.
Doen? Vul het formuliertje hieronder in: dan hebben we een telefoon-afspraakje. Ja, in het nette, bedoel ik.
Even overleggen
Ik zeg het voor de zekerheid nog een keertje. Wilt u eerst telefonisch overleggen voordat u ergens aan begint? Snap ik. Gewoon even mailen via het formulier wanneer het ongeveer uitkomt, en dan bel ik gezellig op. Een gesprek is gratis en voor u en mij vrijblijvend.
Vragen staat vrij
Liever niet, eigenlijk. Talent maakt lui. Getalenteerde mensen geloven te snel dat het goed zit. Geef mij maar iemand die bereid is met gevoel te schrijven.
Helemaal niet. Er zijn altijd technische trucjes die ik u kan leren zodat een tekst levendig wordt. Dus dat is helemaal geen probleem.
Het belangrijkste is dat het verhaal er komt, de -d en -dt zijn van minder belang. Daar kan ik u in de eindversie mee helpen. Als u een email kunt schrijven, dan kunt u ook het levensverhaal opschrijven. Het is een kwestie van structuur en dan heel veel zinnen achter elkaar schrijven.
Familie kan moeilijk doen, dat is waar. Maar het kan altijd meevallen. We kunnen overleggen hoe erg het nu eigenlijk echt is. En in het uiterste geval maakt u twee edities van het levensverhaal: eentje voor de familie en eentje voor degenen die het echt moeten weten.
Dat bespreken we in het eerste gesprek. Iedereen schrijft in een ander tempo. Wanneer u elke dag gemiddeld een uurtje aan het werk kunt besteden, dan komt u al heel ver.
Dat hangt af van uw ambitie. Wilt u 500 pagina’s schrijven dan duurt het langer dan wanneer u 50 pagina’s ook mooi vindt. Dat bespreken we dan ook.
We verplaatsen een afspraak of we telefoneren via Whatsapp, net wat het gemakkelijkste is.
Laten we telefonisch kennismaken en samen overleggen of het een goed idee is. Dan horen we elkaars stem, en dat is gemakkelijker en gezelliger dan de hele tijd mailen.
Ja, dat kan. Het mailadres is info dan zo’n apestaartje en dan indischeschrijfschool.nl, en dan alles achter elkaar.