workshop levensverhaal schrijven

Het rijke Indische verenigingsleven van Nederland komt weer een beetje op gang in deze Coronatijd. We durven bij elkaar te komen. Dan kom ik ook graag, als er tijd is.

Veel mensen willen een levensverhaal opschrijven, het verhaal van zichzelf of van hun ouders. Maar ja… hoe gaat zoiets? Gewoon gaan zitten en dan schrijven lukt een paar dagen en dan niet meer. Dan is ophouden gemakkelijker. Zonde, want met een beetje hulp komt u verder.

In de workshop leg ik u uit wat mijn methode is waarmee ik zelf altijd mijn boeken schrijf. Vijf stappen zijn het. Die neem ik stap voor stap met u door, ik nodig u uit om mee te praten en vragen stellen kan natuurlijk altijd. We nemen de tijd voor de stappen en voor elkaar.

Na de workshop gaat u naar huis met een plan van aanpak. U weet hoe u begint met een levensverhaal schrijven en hoe u ervoor zorgen kunt dat het deze keer wèl afkomt.

Waarom lukt het schrijven met een workshop?

Van mij krijgt u papier en een potlood om mee te doen met de workshop. Ik heb een schoolbord nodig of iets daarop lijkt. Is dat er? Laten we dan even overleggen over wat kan en wat er mogelijk is.  De kosten zijn variabel. Heeft de club echt geen geld, dan kom ik voor reiskostenvergoeding. Maar als iedereen in een Mercedes rijdt…  Via onderstaand formuliertje bereikt u mij het snelst.

* Dit invullen voor verzending

 

Vilan heeft ons ook een kijkje gegund in haar schrijverskeuken. Met zeer bruikbare adviezen heeft zij laten zien welke basisprincipes te gebruiken zijn om je eigen levensverhaal te beschrijven. Zeer opvallend was de openheid en emotionaliteit waarmee enkele toehoorders delen uit hun eigen leven verwoordden. Met hartelijke dank aan Vilan (...) voor de empathie en het delen van haar vakkennis met een aandachtig luisterend en soms emotievol gehoor.

INOG (Indische Na-Oorlogse Generatie), Amersfoort