Heel veel mensen  hebben en belangrijk levensverhaal. Iets waarvan ze weten: dat moet ik nog eens goed opschrijven.

Maar het komt er niet altijd van. Wat is dat voor u? Dat ene verhaal waarvan u weet: ooit wil ik daar een boek over op tafel kunnen leggen.
Praktisch gesproken, schiet het veel sneller op als u 1 op 1 met iemand werkt. Dat is coaching. U schrijft uw levensverhaal, ik denk mee en geef adviezen. Hoe u begint. Wat u daarna doet.  Structuur. Advies over schrijven. Maakt u er een boek van zo ja hoe dan. Tijdens coaching kunt u meteen van alles vragen, want elk interessant levensverhaal heeft eigen hobbels, anders is het niet interessant.

 

Stap 1: een goed gesprek

Wanneer u er serieus over nadenkt, zet u gewoon de eerste stap: maak per mail een afspraak over telefonisch overleg. Vrijblijvend voor u en mij. Is het wat voor u, waar loopt u tegenaan, wat betekent het in de praktijk? Gewoon, dat we alletwee een beeld krijgen bij een eventuele samenwerking. En pas dan weten we waar we eventueel ja tegen zeggen. Vindt  u dat redelijk?

* Dit invullen voor verzending


 

De helpende hand
twee maanden

optie: kantoormiddag

Wanneer u dozen vol foto’s en documenten heeft, wanneer u vaak bent begonnen met schrijven en steeds weer vastliep, wanneer u twaalf versies heeft van hoofdstuk 1 en nooit bij hoofdstuk 2 komt, dan heeft u behoefte aan een helpende hand. Ik heb twee van zulke handen.

Ik help u orde aan te brengen in wat u al heeft, wijs de kwaliteiten aan en waar u uw werk kunt verbeteren. En ook: hoe het af komt. Want dat is de bedoeling.

Is dit iets voor u?

 • u  wilt beslist wat u bent begonnen tot een eind brengen
 • samen werken zal eerlijk gezegd een opluchting zijn: dan hoeft u het niet alleen te doen
 • u vindt het fijn regelmatig te overleggen met een ervaren schrijfster

Dat doen we zo:

 • we beginnen met een gesprek over wat u wilt schrijven, waar de problemen zitten en hoe we dat samen gaan aanpakken
 • voorafgaand aan het eerste gesprek mailt u me alles wat u heeft
 • elke week houden we een telefonisch coachinggesprek (dat duurt zolang het duurt)
 • voorafgaand aan het tweede en elk verdere gesprek lees ik maximaal 25 pagina’s van uw werk
 • u krijgt constructief commentaar op uw werk zodat u direct verder kunt
 • prioriteit: vaststellen van de datum waarop het levensverhaal verschijnt, opzetten van een voorlopige hoofdstukindeling op basis van onderwerpen en/of chronologie, vaststellen van het werkschema voor een jaar: wat moet er wanneer gebeuren?
 •  onbeperkt vraag en antwoord per mail
 • optie: samen de zolder op. Staat alles in dozen op zolder? Ik kom graag helpen sorteren. Met z’n tweetjes schiet het op, en u komt er dan eindelijk toe.
 •  optie: een lange middagsessie op kantoor te Leiden. De eerste keer nemen we uw pzet door, bekijken het beeldmateriaal, bespreken manieren om het levensverhaal uit te geven, lossen op waar u al doende tegenaan loopt, en behandelen uw teksten: waar kan het (nog) beter? Of we bespreken de voortgang van uw werk: is het naar wens, moet het anders en zo ja hoe gaan we dat aanpakken? We lopen samen door uw manuscript heen, pagina voor pagina, en we bespreken wat er goed is en wat er nog beter kan, en ook hoe dat kan: ik help met praktische voorbeelden.
 •  we werken samen, u staat er niet alleen voor.

Het resultaat: u houdt het levensverhaal in handen. Het is er!

Kosten: het traject De Helpende Hand kost  per maand 139 euro. De kantoormiddag kost 69 euro.  Kom ik naar uw zolder, dan is dat oook 69 euro plus reiskosten (OV vanuit Leiden) Boekt u de middag er meteen bij, dan krijgt u tien pocent korting. Die gaan meteen van de factuur af.

* Dit invullen voor verzending


Snel en Goed
een half jaar schrijfcoaching

Wanneer u vastberaden bent om uw levensverhaal te schrijven, maar u heeft minder tijd dan u zou willen, dan is een half jaar schrijfcoaching de oplossing. Daarin kunt u het schrijven en laten maken van uw levensverhaal combineren met andere elementen in uw leven.

Is dit iets voor u?

 • u heeft tijd en motivatatie om aan uw levensverhaal te werken
 •  u moet nu eenmaal flexibel zijn: een dag kan opeens meer of minder tijd voor uw boek leveren
 • u heeft nog iets aan onderzoek te verrichten, maar u staat niet echt aan het begin
 • u heeft een idee waar uw levensverhaal over moet gaan, ook al is het nog vaag
 • u houdt van flink doorwerken maar bloedspoed is er niet bij
 • u wilt graag delen in de kennis en kunde van iemand die meer dan dertig boeken heeft geschreven

Wat betekent Snel en Goed?
Een stevig tempo aanhouden, en een levensverhaal dat er komt.
Kunt u zich voorstellen hoe dat voelt?

Dat doen we zo:

 • om de week een telefonisch coachinggesprek
 •  prioriteit: vaststellen van de datum waarop het boek verschijnt, opzetten van een voorlopige hoofdstukindeling op basis van onderwerpen en/of chronologie, vaststellen van het werkschema: wat moet er wanneer gebeuren?
 •  onbeperkt vraag en antwoord per mail
 •  alles wat u schrijft lees ik
 •  u krijgt constructief commentaar op uw werk zodat u direct verder kunt
 •  gratis: een lange middagsessie op kantoor te Leiden. We nemen de boekopzet door, bekijken het beeldmateriaal, bespreken manieren om het boek uit te geven, lossen op waar u al doende tegenaan loopt, en behandelen uw teksten: waar kan het (nog) beter? We lopen we samen door uw manuscript heen (want dat is er dan), pagina voor pagina, en we bespreken wat er goed is en wat er nog beter kan, en ook hoe dat kan: ik help met praktische voorbeelden.
 • we werken samen, u staat er niet alleen voor

Het resultaat: u houdt het levensverhaal in handen. Het is er!

Kosten: het traject Snel en Goed kost per maand 195 euro. Betaalt u alle zes maanden vooraf, dan krijgt u 100 euro korting. Dat is snel verdiend.

Voelt u interesse? Ik ben benieuwd:

* Dit invullen voor verzending

 

Tempo Maken: het levensverhaal moet af
drie maanden schrijfcoaching

U bent iemand die graag goed voorbereid aan iets begint. Dan weet u wat u moet doen om de zaak tot een succesvol einde te brengen. Begint u goed, dan is het halve werk al af.In drie maanden werken we samen aan het opzetten, schrijven en eventueel laten produceren van uw levensverhaal. Van mij krijgt u structuur, praktische steun en oprechte interesse. We werken samen, maar u bent en blijft degene die het boek schrijft.
Kan dat? Ja. Is het iets voor u?

 • u bent een snelle denker
 • u heeft tijd om aan uw levensverhaal te werken
 • u heeft een duidelijke reden waarom het levensverhaal snel af moet dus u weet dat er iets moet gebeuren
 • u heeft een idee wat voor levensverhaal u wilt schrijven
 • u hoeft geen uitgebreid onderzoek (meer) te verrichten
 • u weet: samenwerken met een ervaren schrijfster gaat enorm helpen
 • u wil een supporter die voor u klaar staat

Zegt u “ja”, dan is het zinvol om telefonisch te overleggen. Want uw verlangen moet om te zetten zijn in een haalbaar plan. Daar gaan we het over hebben. En dan is het fijn als er iets van een klik is, dat werkt gemakkelijker. Dit gesprek is gratis en vrijblijvend voor u en voor mij.

Wat gaat we doen als we Tempo Maken?
Zorgen dat uw levensverhaal er komt.

Want u wilt het nu eindelijk in handen kunnen houden.

Dat doen we zo:

 • elke week een telefonisch coachinggesprek
 • prioriteit: vaststellen van de datum waarop het levensverhaal of het boek verschijnt, opzetten van een voorlopige hoofdstukindeling op basis van onderwerpen en/of chronologie, vaststellen van het werkschema: wat moet er wanneer gebeuren?
 • onbeperkt vraag en antwoord per mail
 • alles wat u schrijft lees ik
 • constructief commentaar op uw werk zodat u direct verder kunt
 • een lange middagsessie op kantoor te Leiden: we nemen de boekopzet door, bekijken beeldmateriaal, bespreken manieren om het boek uit te geven, lossen op waar u al doende tegenaan loopt, en behandelen uw teksten: waar kan het (nog) beter?
 •  we werken samen, u staat er niet alleen voor

Het resultaat: Tada! Levensverhaal af!
Kosten: het traject Tempo Maken kost per maand 750 euro. Betaalt u in vier termijnen, dan is dat 565 euro per termijn.
Zullen we even overleggen?

* Dit invullen voor verzending

Heeft u er zin in? Ik ben benieuwd, mailen gaat snel:

* Dit invullen voor verzending

 

Veel gestelde vragen

Help, wat moet ik kiezen?
Dat hangt ervan af hoeveel haast u heeft. Stel, uw levensverhaal moet er over drie maanden zijn. Dan is er een familiedag of uw tante uit Amerika komt over en ze is 98 jaar. In dat geval heeft u duidelijk haast. Dus: wanneer uw boek af moet, is de belangrijkste factor bij het kiezen van een traject schrijfcoaching.
Een andere factor is uw karakter. Verveelt u zich snel en houdt u van intensieve korte projecten of houdt u van een langzaam vasthoudend doorwerken? Bij dat laatste ligt een langer traject het meeste voor de hand.

Hoe kom ik aan een uitgever?
Eenvoudig: door uitgevers te benaderen. Vaak wil een uitgever een boekvoorstel zien met allerlei informatie over het boek en de auteur. Daar kan ik u ook bij helpen. zoek in boekwinkel naar boeken die hetzelfde onderwerp hebben als het uwe. De uitgever daarvan kunt u benaderen met een boekvoorstel. Maar: u kunt het ook laten drukken. Of gewoon printen.

Wat zijn de verschillen tussen de trajecten?
Het belangrijkste verschil is de tijdsduur en of u wel of geen kantoorsessie wil. Mij naar zolder laten komen zit vooral in De Helpende Hand, maar zoiets is altijd bespreekbaar. (Maakt niet uit hoe eng de trap naar de zolder is)

Kan ik meedoen als ik al iets geschreven heb?
Ja hoor, natuurlijk! Want dan heeft u al materiaal bij de hand. Wanneer er een verhaal of een herinnering in u opborrelt, kunt u die het beste zo snel mogelijk opschrijven. Grote kans dat er dan meer komt. Of u tien dagboeken heeft, schriftjes vol of nog moet beginnen: u kunt gewoon meedoen.

Heb ik een vooropleiding nodig ofzo?
U heeft geen vooropleiding nodig. Levenservaring is belangrijker. En een beetje zin en tijd om aan de slag te gaan.

Dit kan ik toch ook alleen?
Dan had u het al lang gedaan. We stellen in het leven vaak belangrijke dingen uit tot het te laat is. Laat u dat niet overkomen. Met schrijfcoaching komt het tenminste in orde.

Kunnen we eerst overleggen?
Ja, graag. Telefonisch gaat het beste en snelste. Wanneer u mij een mail stuurt met enkele dagen en uren, en uw telefoonnummer, dan mail ik zo snel mogelijk terug. We gaan alleen samenwerken als we het alletwee zien zitten, dus daar overleggen open en eerlijk over. Ik bevind me op een paar muisklikken afstand: mailen is gemakkelijk:

* Dit invullen voor verzending