Is dit iets voor mij?

 

Grote kans van wel. Want u leest dit met een reden. Misschien bent u niet helemaal zeker of u wel kunt schrijven (daarvoor krijgt u schrijftips), of u vraagt zich af of u wel een verhaal heeft (kunnen we overleggen), of er is een andere reden. De cursussen van de Indische Schrijfschool zijn bedoeld voor ouderen met levenservaring, die hun verhaal op papier willen zetten. Ja, en u moet wel een computer hebben.

 

Waar moet ik over schrijven?

Dat beslist u helemaal zelf. Misschien wilt u alleen schrijven over de gezellige tijd van voor de oorlog.  Over spelletjes, het huis, misschien ook over dansles. Misschien wilt u schrijven over het moeilijke: oorlog, kamp of buitenkamp, en de tijd erna. Dat is aan u. 

Het kan goed zijn om moeilijke ervaringen van u af te schrijven.  Veel mensen hebben er baat bij. Maar dat is alleen en alleen aan u om te beslissen.

 

Is het alleen online?

Bij voldoende belangstelling uit dezelfde plaats, ga ik nadenken of en waar ik een locatie kan huren. Dan kom ik naar u toe. Laat u mij weten of u daarvoor belangstelling heeft? 

 

 

 

 

Moet ik er ook een boek van maken?

Dat kan. Het is niet verplicht. In elke cursus leg ik uit wat de mogelijkheden zijn. Een kopietje met een nietje in de kast kan genoeg zijn. Of naar een drukker. Of een uitgever, en hoe komt u dan aan zo iemand, ik bespreek het allemaal. Het uitgangspunt is: wat u schrijft, is van u. En u beslist wat ermee gebeurt.

Kan ik meedoen als ik al iets geschreven heb?

Ja hoor, natuurlijk! Want dan heeft u al materiaal bij de hand. Dat kunt u houden zoals het is, of gaan herschrijven. U leert in elke cursus hoe. Wanneer er een verhaal of een herinnering in u opborrelt, kunt u die het beste zo snel mogelijk opschrijven. Grote kans dat er dan meer komt. Of u tien dagboeken heeft, schriftjes vol of nog moet beginnen: u kunt gewoon meedoen.

 

Hoe gaat zo’n online cursus?

Elke week ontvangt u van mij een mail met een cursus-les. De les is praktisch, dus u kunt er meteen mee aan de slag. El-ke week. Zo komen we stap voor stap verder. Na afloop van de cursus heeft u ofwel de belangrijkste familieverhalen opgeschreven ofwel uw levensverhaal op papier staan. Dat is immers het doel van de cursus.

Wilt u een voorbeeld-les? Dat kan, wanneer u op de nieuwsbrief bent geabonneerd. Eind september krijgt u dan een link voor die gratis les toegestuurd.

 

Krijg ik ook huiswerk?

Dat niet. Ik geef wel oefeningen op, maar die zijn bedoeld om u iets te laten ontdekken. Bijvoorbeeld een tip over hoe u hoofdstukken maakt of een persoon in uw verhaal introduceert. Of een manier waarop uw geheugen meer herinneringen produceert. Gewoon, iets waarmee u verder komt. U hoeft het niet op te sturen. Het is alleen voor uzelf. Ik kan geen manuscripten lezen jammer genoeg, dan hou ik geen tijd over voor mijn eigen boek over Van Heutsz.

 

Het lijkt me wel wat. Hoe kan ik meedoen?

Wanneer u weet welke cursus u wilt, dan mailt u mij. U krijgt van mij een mail met de betalingsgegevens en een factuur. Is die voldaan, dan stuur ik u een stukje digitale spekkoek en dan bent u cursist van de Indische Schrijfschool. Hoera!

 

Praktische informatie

De Indische Schrijfschool is speciaal voor ouderen met levenservaring.  U heeft geen vooropleiding nodig.

 

Cursus Levensverhaal

De cursus is speciaal voor ouderen met een Indische achtergrond. U heeft geen vooropleiding nodig, alleen levenservaring.

  • Cursus Levensverhaal: duurt van 15 oktober 2017-15 oktober 2018 (jaar)
  • Elke week een les in de mail, met filmpjes en werkblad
  • Bonus 1: vragen stellen over uw werk
  • Bonus 2: bij deze cursus: gratis ebook "Hoe schrijf ik mijn eerste boek?"
  • Prijs: 79 euro, ex.btw
  • De cursus is gratis voor 90 jaar en ouder
  • Tip: eind september gratis proefles voor abonnees van de nieuwsbrief
  • Opgeven kan door een mail te sturen, dan stuur ik u de betaalgegevens per mail
  • Wilt u overleggen? Dat kan. Klik hier en mail